Clasa Pregătitoare la Școala Waldorf: Curiozități și Abordări Unice

Copilul tău începe anul viitor clasa pregătitoare și te gândești să alegi pedagogia Waldorf?

Iată câteva particularități ale pedagogiei:

  • Copiii sunt primiți în fiecare dimineață cu o călduroasă strângere de mână de către învățător. Această simplă, dar profundă conexiune, permite învățătorului să intre în lumea fiecărui copil, să observe starea sa și să creeze un mediu propice pentru o zi plină de învățare.
  • Copiii nu doar învață să recunoască literele și cifrele, ci să îmbrățișeze conceptele într-un mod complex și interactiv, formând literele cu corpul lor, modelând cifre din ceară naturală sau prin scrierea lor în diverse texturi cum ar fi nisipul.
  • Urmăm curricula națională! Materiile sunt aceleași, dar modalitățile de predare și abordările sunt adaptate pentru a se potrivi filosofiei Waldorf. Acreditarea și autorizarea școlii asigură că elevii vor fi pregătiți pentru toate examenele naționale, având totodată libertatea de a descoperi cunoștințele într-un mod mai profund și practic.
  • Aici, notele și testele nu fac parte din experiența elevului prospăt ajuns pe băncile școlii. În schimb, părinții primesc un raport detaliat și o evaluare a copilului lor, privit prin prisma propriilor realizări și progrese. Aceasta promovează o abordare non-competitivă și încurajează fiecare copil să-și exploreze propriul potențial.
  • În clasa pregătitoare Waldorf se învață primul instrument muzical!
  • Poveștile sunt încă parte integrantă a vieții lor, iar toată învățarea are loc prin intermediul acestora.
  • Caietele fără linii îi încurajează pe copii să descopere desenul de forme, exprimându-și creativitatea și construind bazele pentru gândirea abstractă.
  • Învățătorul rămâne alături de clasă pe toată perioada ciclului primar și chiar și gimnazial. În curând vom oferi posibilitatea ca elevii să încheie și învățământul liceal în sistemul Waldorf.
  • Părinții fac parte dintr-o comunitate și participă la evenimente anuale, la sărbători, la șezători, la cor sau la alte activități percum Școala Părinților.

Vrei să vizitezi școala? Programează o vizită individuală la 0736 038 000.

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.