Clasa pregătitoare – Ghidul Înscrierii la Școala Liberă Waldorf Sophia.

Decizia asupra școlii potrivite pentru copilul tău și alegerea unei pedagogii care se potrivește nevoilor lui pot fi cu adevărat provocări.

Ce așteptări avem de la educația copilului nostru? Care este mediul optim pentru dezvoltarea lui? Înțelegem că aceste întrebări sunt esențiale, iar procesul nostru de înscriere este conceput pentru a te ghida în luarea deciziei corecte pentru viitorul copilului tău. Chiar dacă acest proces poate părea lung, el este dedicat protejării atât a copilului, cât și a părintelui, ajutându-vă să vă conturați ideile despre cum vă doriți să crească copilul vostru și în ce mediu să se dezvolte zilnic.

Suntem încântați să vă împărtășim procesul detaliat de înscriere la Școala Liberă Waldorf Sophia, un pas important în direcția educației holistice și a integrării autentice a fiecărui copil în comunitatea noastră școlară. Iată cum se desfășoară acest proces:

  1. Întâlnire Individuală de Cunoaștere:

Primul pas în călătoria noastră educațională începe cu o întâlnire individuală. Aici, părinții vor explora școala, pedagogia și oferta educațională. Această etapă oferă o panoramă a experienței unice pe care o oferim, pregătindu-vă să faceți o alegere informată și conștientă. Procesul de înscriere nu este doar un act formal, ci o șansă de a vă plimba prin realitatea zilnică a vieții școlare. Veți avea ocazia să descoperiți atmosfera școlii și să vă imaginați cum se integrează copilul vostru în această comunitate educațională.

  1. Întâlnire Comună cu Învățătorul/Învățătoarea:

Următoarea etapă implică o întâlnire comună cu învățătorul/învățătoarea clasei pregătitoare. Aici, viitorii părinți se vor conecta cu persoana care va ghida primii pași ai copilului în viața de elev. Învățătorul/învățătoarea va explora aspecte legate de tranziția de la grădiniță la școală și va oferi o privire detaliată asupra materiilor și procesului educativ în ciclul primar.

  1. Întâlnire Individuală cu Părinții, Copilul și Învățătorul/învățătoarea:

Odată stabilită conexiunea cu învățătorul/învățătoarea, avem plăcerea de a invita părinții, copilul și pedagogul la o întâlnire individuală. Aici, discuțiile devin mai personale, explorând detaliile specifice ale nevoilor și așteptărilor părinților pentru copilul lor. Această etapă consolidează legăturile autentice care vor contribui la creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului.

  1. Proba de Grup:

Înainte de a finaliza procesul de înscriere, invităm copiii să participe la o probă de grup. Acestă etapă interactivă oferă oportunitatea copiilor de a-și exprima abilitățile într-un mediu social și educațional. Probele includ activități precum mers în echilibru, coordonare și ascultare, promovând integrarea și formarea unei comunități de învățare.

  1. Completați Actele de Înscriere:

Odată ce proba de grup se încheie cu succes, și răspunsul este pozitiv, suntem gata să vă sprijinim în completarea actelor necesare pentru înscriere. Astfel, începe oficial călătoria educațională a copilului dumneavoastră la Școala Liberă Waldorf Sophia. 

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.